Tiel,
22
januari
2013
|
12:18
Europe/Amsterdam

BNR achtergrond interview Peter van den Bosch

Samenvatting

Peter van den Bosch, algemeen directeur van BKR, gaf eerder vandaag een uitgebreid interview aan Paul van Liempt op BNR waarbij hij uitgebreid inging op het op een verantwoorde manier omgaan met leningen. Zowel vanuit de consument, als vanuit de overheid en de kredietverleners. Het interview is op BNR terug te luisteren via de link aan de rechterzijde van dit bericht. 

Over BKR
BKR is een onafhankelijke stichting met een maatschappelijke doelstelling zonder winstoogmerk. In het CKI beheert BKR de gegevens over afgesloten kredieten. Zij informeert daarover aangesloten organisaties als banken, hypotheekverstrekkers en creditcardorganisaties. Ook consumenten kunnen hun eigen gegevens bij BKR inzien. De missie van BKR is het voorkomen van overkreditering en andere problematische schuldsituaties.
BKR is in 1965 door het financiële bedrijfsleven opgericht en beheert onder andere het CKI. Momenteel bevat deze database gegevens over bijna 9 miljoen personen, waarvan 92% zonder problemen de betalingsverplichtingen nakomt. Daarnaast ondersteunt BKR, met behulp van haar infrastructuur en beschikking over grootschalige en privacygevoelige databases, aangesloten organisaties bij het tegengaan van misbruik en fraude in het financiële verkeer. BKR telt ruim 100 werknemers, heeft circa 240 aangesloten organisaties en is gevestigd in Tiel. Meer informatie vindt u op: www.bkr.nl.

Deel deze release

Laatste nieuws